Danskerne elsker bondegårdsferie under hjemlige himmelstrøg

oktober 28, 2016 0 Af admin

Når årets helt store ferietid – nemlig sommerferien – rammer os, er det som oftest charterrejserne, som fylder det meste af mediebilledet. Både online og i aviser, blade og andre populære medier, reklameres der i stor stil for rejser til populære destinationer som Alanya i Tyrkiet, Mallorca i Spanien eller f.eks. Kreta i Grækenland.

Og charterrejser har i en årrække været, og er stadig, blandt danskernes absolut foretrukne ferieformer. For mange er det simpelthen en selvfølge, at sommerferie er lig med rejser til sydens sol og varme.

Nogle elsker den hjemlige tryghed

Men for en række mennesker er trygge og velkendte rammer vigtigere end at de kan komme afsted til fremmede lande på eventyr. Disse mennesker slapper simpelthen bare bedre af, når de føler tryghed og nærvær omkring sig.

Der er faktisk ligefrem nogle af dem, som går mere eller mindre i panik, hvis de befinder sig i et miljø, som de ikke kender, og som de derfor ikke er helt sikre på er trygt. De egner sig simpelthen ikke til den utryghed, som kan følge med, at befinde sig på udebane i ukendt territorie.

Tryghed er noget, som danskerne går utrolig meget op i. Danskerne har for eksempel et ord som ”hygge”, som indikerer alt det, som er godt. Og når man tænker på hygge, så tænker man faktisk også næsten automatisk på tryghed, for man kan ikke have det hyggeligt i et miljø, som er utrygt, det er simpelthen slet ikke muligt.

Ferietid betyder utryghed for nogle

Men hvornår er det så, at disse utrygge situationer opstår, kan man fristes til at spørge, sådan at man kan være lidt mere forberedt på de følelser, som man måske kommer til at mærke, når man står i en given situation. Det kan for eksempel være, når man tager på ferie.

Det lyder måske egentlig lidt underligt, at det netop skulle være når man tager på ferie, at man kan komme til at føle sig utryg. For det er jo netop på en ferie, at man skal kunne slappe fuldstændig af og slet ikke bekymre sig på nogen måde. Alligevel er der faktisk mange, der overhovedet ikke slapper af på deres ferie, simpelthen fordi de ikke føler sig trygge, så snart de kommer ud af deres vante rammer. I det ukendte mister de overblikket og føler måske også ind imellem, at de ligefrem mister kontrollen.

Hvis man også er en af dem, som synes, at det er absurd, at man skal føle sig utryg, når man tager på ferie, så kan man med fordel søge efter en anden ferieform, hvor man kan føle sig tryg, fordi det foregår under hjemlige himmelstrøg i mere velkendte omgivelser.

En god alternativ løsning kan nemlig være, at man tager på bondegårdsferie. For danskerne elsker bondegårdsferie under hjemlige himmelstrøg.

En rigtig god løsning for mange

De fleste elsker at være på ferie, for man tager jo altid afsted med forventningen om, at nu kan man virkelig slå hjernen fra og bare slappe fuldstændig af. Men det kræver faktisk også, at man tager på ferie et sted, hvor man kan slappe ordentligt af. Og det kan man altså bare ikke alle steder. Vi kender alle følelsen af at være i et fremmed land, hvor man ikke har været før, hvor man hele tiden skal holde øjne og ører åbne, og det kan faktisk få den modsatte effekt af det, man ønsker. I stedet for afslapning, er man hele tiden på vagt. Og det er altså ikke rigtig ferie.

Derfor kan en bondegårdsferie virkelig være en god løsning for alle, som vil slappe af. Man kommer ud og oplever noget nyt, og får øjnene op for en hverdag og virkelighed, som man nok egentlig ikke rigtig kender.

Oplev noget andet

Der er efterhånden rigtig mange børn, men også voksne, som ikke rigtig ved, hvad der foregår ude i landbruget. Man er simpelthen kommet så langt væk fra det gamle landbrugssamfund, at man ikke længere ved, hvordan man laver det hele og hvad der egentlig foregår.

Hvis man tager på bondegårdsferie, så kan man blive en oplevelse rigere i og med, at man kan se, hvordan det hele foregår. Og samtidig kan man måske få aflivet nogle myter omkring, hvordan livet på landet egentlig er.

Med en bondegårdsferie er man sikker på at kunne komme ned i tempo, samtidig med, at man trods alt befinder sig i nogle omgivelser, som de fleste på en eller anden måde stadig kan relatere til. Det kan danne baggrund for en helt fantastisk ferie, hvor man rigtig kan få ladet batterierne op igen.

 

Disclaimer